טיפים לגידול צמחי תבלין בבית
- לאורה הרמן

- Nov 20
- 1 min read
Updated: 2 days ago

גם אם יש לכם רק מרפסת קטנה או אדן חלון במטבח – גינת ירק ביתית היא אחת הבחירות הכי מספקות ובריאות שתוכלו לעשות בשביל עצמכם. לא צריך שטח גדול ולא ניסיון, רק כמה אדניות, מעט שמש וקצת סבלנות.
למה זה כדאי?
טריות שלא קיימת בסופר- עלים ירוקים ישר מהאדנית הם עולם אחר.
אורגני באמת- בלי ריסוסים ובלי כימיקלים.
רגע של טבע ביום־יום – אדמה, ריח ירוק ושקט קטן באמצע היום.
טיפים להתחלה קלה:
קנו במשתלה שתילים, אדמה ואדניות.
בחרו אדניות פשוטות בעומק של כ־10 ס"מ, שמתאימות לשני שתילים (אפשר להתייעץ עם בעל המשתלה).
התחילו עם צמחים "סלחנים": בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, חסה.
צמחים אלו צריכים לפחות 4 שעות שמש ביום.
וודאו שיש חורי ניקוז בתחתית האדנית, ואם אין, בקשו מהמשתלה שיקדחו (לא לשכוח!)
הרבה משתלות ישמחו לשתול עבורכם במקום, פשוט תבקשו (ואז לא צריך לקנות אדמה בכלל).
השקיה: מעט אבל קבוע. האדמה צריכה להיות לחה, לא רטובה.
לקטוף רק את העלים החיצוניים- זה מעודד צמיחה מחודשת.
אם יש מעט מקום, עדיף כמה צמחים מאותו סוג: למשל 2 אדניות פטרוזיליה (4 שתילים) מספיקות מנת פטרוזיליה לסלט יומי.
אחרי כחודש, כשחומרי ההזנה שבאדמה נגמרים, הוסיפו דשן המתאים לירוקים (לפי הוראות היצרן). זה מאוד חשוב, אחרת הצמחים "ימותו מרעב".
בקיץ הישראלי צמחי התבלין סובלים, אבל בחורף הם משגשגים- עכשיו הזמן המושלם להתחיל.
גינת ירק קטנה היא לא "עוד פרויקט"- היא מתנה לבריאות, לנשמה ולצלחת שלך.

Comments